Čokoláda do fontány

Čokoláda Callebaut, Carla a Sephra

Základním znakem čokolády do fontány je kromě vysokého podílu kakaového másla také to, že jsou ve formě malých peciček nebo lentilek. Obecně platí čím menší, tím lepší. Je to základní předpoklad pro snadné a rychlé rozpouštění čokolády.
Nejkvalitnější čokoláda pro čokoládové fontány a to čokoláda Callebaut dodává čokoládu ve formě čoček o průměru cca 10 mm. Čokoláda Carla pro čokoládové fontány má průměr cca 17 mm. Pokud je čokoláda dodávána ve větších kusech, pak je vhodné před použitím ve fontáně čokoládu rozlámat nebo nastrouhat.

Čokoláda do čokoládové fontány není ve výrobním programu každé firmy, která se zabývá výrobou čokolády. Výrobci této speciální čokolády, která je unikátní vysokým obsahem kakaového másla se dají spočítat na prstech jedné ruky. V České republice je to pouze firma Carla.

Nejvyhlášenější, nejkvalitnější, ale taky nejdražší čokoládu do čokoládové fontány vyrábí nadnárodní gigant, firma Barry Callebaut. Tato firma se stopadesátiletou historií je s téměř čtvrtinovým podílem největším zpracovatelem kakaové hmoty na světě.
Další značkou čokolády do čokoládové fontány je americká Sephra. Tato firma je největším výrobcem čokoládových fontán a firma Barry Callebaut pro ni vyrábí čokoládu do fontány pod značkou Sephra. Tato čokoláda je díky výrobě ve firmě Callebaut také velmi podobná originální čokoládě do fontány Callebaut.

Čokoládu, která sice není přímo určena pro čokoládové fontány, ale někdy se tak prodává, je belgická čokoláda značky Belcolade. Po přidání kakaového másla nebo oleje Vám bude tato čokoláda krásně stékat po kaskádě čokoládové fontány.